6 Dinosaurus puzzels voor de dino fan

Dino World Crocodile Creek

Een puzzel is educatief speelgoed met allerlei voordelen. Superfijn natuurlijk, maar een kind wilt natuurlijk gewoon een leuke puzzel maken. Een die aansluit bij zijn interesses. Voor de dino fans zijn er een aantal geweldige dinosaurus puzzels waar ik je graag op wilt wijzen.

Let’s begin puzzle; Dinosaurs {peuters}

Laten we deze lijst aftrappen met een dinopuzzel voor peuters. Ook die weten namelijk al heel goed wat ze willen, maar als je moeder of oma bent van een tweejarige hoef ik je dat vast niet te vertellen. 😉 Heb je dus een kleine Peppa George in huis (Karakter uit Peppa Pig dat dol is op dino’s) dan kun je nog eens hele hoge ogen gaan gooien met deze beginnerspuzzel. Dinosaurs is voor kindjes vanaf 2 jaar en bestaat uit 10 dinosaurus puzzels van elk 2 stukjes.

Ideaal om spelenderwijs kennis te maken met puzzelen. De stukken zijn groot en stevig; precies wat je mag verwachten van een puzzel voor deze leeftijd.

Dazzling Dinos foliepuzzel {kleuters}

De volgende puzzel op de lijst is voor de leeftijdscategorie na de peuters; namelijk de kleuters. Dazzling Dinos is een puzzel van 60 stukjes, maar dat is nog wel het minst bijzondere. Wat direct opvalt is juist de print. Uiteraard met een aantal dinosaurussen, maar geprint op speciaal holografisch foliepapier. De Dazzling in Dazzling Dinos is dus puur toe te schrijven aan de speciale afwerking. Een bijzonder mooie dinopuzzel dit exemplaar.

Glow in the dark puzzel Dinosaurs {5+}

Met de volgende puzzel borduur ik nog even voort op het “speciale” puzzels thema. Ook Dinosaurs heeft namelijk een speciale afwerking. Het is een Glow in the darkpuzzel van 100 stukjes. Geschikt voor een vanaf leeftijd van 5 jaar. Leg eerst de puzzel en maak daarna de kamer donker voor een nieuwe kijk op dezelfde puzzel. Magisch mooi! En echt niet alleen voor de kinderen. Ook ik als moeder kan dit waarderen. Ik geniet zowel van hun verbazing als van de verrassende aspecten van het design.

Silhouette puzzel van een dino 300 {7+}

De meeste puzzels zijn vierkant of rechthoekig van vorm. Incidenteel tref je een ronde puzzel. Een leuke afwijking van deze norm is de silhouettepuzzel: Een puzzel gesneden in een bepaalde vorm. Bij deze puzzel, de Shaped Puzzle Dinosaurs, is dat natuurlijk een grote dino! Deze puzzel bestaat uit 300 stukjes en is daardoor geschikt voor kinderen vanaf een jaar of 7. Een kleurrijke puzzel van Mudpuppy dat een beetje dinofan erg zal waarderen.

Dino World {familiepuzzel}

De een na laatste puzzel uit deze lijst is Dino World. De derde, maar niet laatste puzzel uit deze lijst die uit de stal van Crocodile Creek komt. Dit merk weet, gezien hun assortiment, heel goed welke thema’s jonge kinderen bezighouden. In deze blog hou ik het natuurlijk bij de dinosaurus puzzels.

Dino World is een puzzel van 500 stukjes en daardoor heel geschikt als familiepuzzel. Vanaf een jaar of 8 kun je deze puzzel heel goed samen maken. Als negenjarige kun je het trouwens ook heus zelf. Ken je alle dino’s van het plaatje?

World of Dinosaurs 750 {10+}

Ook World of Dinosaurs tot slot is een bonte verzameling van dino’s. Er zijn echter wezenlijke verschillen. Zo is laatstgenoemde een puzzel van 750 stukjes én is het design totaal anders. World of Dinosaurs is duidelijk gemaakt met kinderen van 10 jaar en ouder in het achterhoofd. Ook de puzzelstukjes zijn iets kleiner. Een leuke uitdaging voor een kind alleen, maar juist ook heel leuk om er een familieactiviteit van te maken.

Dinosaurus puzzels

Ben je op zoek naar een cadeau voor een fan van dino’s? Geef een puzzel met dinosaurussen! In deze blog las je over een aantal geweldige dinosaurus puzzels. Terwijl kinderen een leuk plaatje zien en er gewoon lekker mee bezig zijn, zetten ze allerlei ontwikkelingsprocessen in gang. Denk alleen al aan de fijne motoriek bij het oppakken en inpassen van puzzelstukjes. Vlak ook het stimuleren van oplossingsgericht denken niet uit. Win win dus!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Op deze website wordt er gebruik gemaakt van cookies. Door deze website te blijven gebruiken, ga je hiermee akkoord. Wil je meer info over hoe ik omga met je privacy klik dan op "meer info".