Samen puzzelen; zo hou je het leuk!

Tips om samen puzzelen gezellig te houden | Familiepuzzels

Samen puzzelen klinkt als een gezellig familieactiviteit en dat is het ook zeker. Totdat de een het licht blokkeert van de ander of iemand anders er ineens geen zin meer in heeft. Wil je graag een familiepuzzel kopen? Neem deze tips mee om het samen puzzelen gezellig te houden.

Tip 1: Let op het aantal stukjes

De leeftijd van de jongste bepaalt hoeveel stukjes puzzel je kiest. Omdat je een familiepuzzel samen maakt, kun je een puzzel kiezen met meer stukjes dan je gebruikelijk zou doen, maar overdrijf dit niet! Stukjes puzzels vinden die aansluiten, is wat iedereen motiveert om door te gaan met puzzelen. Als dit je steeds maar niet lukt, kun je je wel voorstellen dat het snel gedaan is met de aandacht voor de puzzel.

Tip 2: Kies voor een puzzel met extra poster

Een ideale familiepuzzel komt met een extra afbeelding van de puzzel. Niet alleen is dit een leuk extraatje dat je bijvoorbeeld kunt inlijsten en/of ophangen, het is super handig wanneer je met meerdere mensen een puzzel maakt. Niet meer vechten om de doos of wachten op de ander.

De volgende puzzels hebben allemaal een extra poster:

Tip 3: Stel je verwachtingen bij

Gezellig samen om een mooie puzzel aan de grote tafel, zacht muziekje op de achtergrond en wat lekkers binnen handbereik: samen een puzzel maken klinkt idyllisch. De realiteit is helaas vaak anders. Net als anders kunnen er tussen kinderen onderling gekibbel zijn en is het minder ontspannend dan wanneer je alleen een puzzel zou maken. Kieper daarom meteen dat ideale plaatje het raam uit want het bestaat niet. Geniet van het (schermloos) moment, klets met elkaar en neem het zoals het komt. Stukje voor stukje voor stukje.

Tip 4: Comuniceer met elkaar

Als je met meerdere mensen een puzzel maakt, kan het handig zijn om taakjes met elkaar af te spreken. De een begint daar, de ander werkt daaraan en weer een ander zoekt bepaalde stukjes bij elkaar. Zo zorg je ervoor dat je elkaar niet in de weg zit. Dit kan ook letterlijk door een vaste zitplek aan tafel af te spreken.

Samen puzzelen

Ik ben een groot fan van familiepuzzels. Samen puzzelen kan naar mijn mening de band onderling flink verstevigen. Wat dat betreft is het delen van een interesse een groot voordeel. Toch weet ik uit ervaring dat samen een puzzel leggen niet alleen maar pais en vree is. Met deze tips in gedachten maak je er (weer) een ontspannende en gezellig familieding van.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Op deze website wordt er gebruik gemaakt van cookies. Door deze website te blijven gebruiken, ga je hiermee akkoord. Wil je meer info over hoe ik omga met je privacy klik dan op "meer info".