ViSSEVASSE scandinavische legpuzzels

De Scandinavische legpuzzels van ViSSEVASSE nemen een belangrijke plek in in het assortiment van Hippe puzzels. En dat is niet voor niets. De Scandinavische en minimalistische stijl gecombineerd met pastelkleuren hebben mijn hart gestolen. Alles ademt poëzie en nostalgie uit.

Natuur als inspiratiebron

ViSSEVASSE is een designstudio uit Copenhagen met een enorme liefde voor grafische producten gemaakt van papier. Alle producten zijn ontworpen door Dorthe Mathiesen die het bedrijf in 2013 heeft opgericht. Kijkend naar haar ontwerpen is het duidelijk dat de natuur een grote inspiratiebron is. Of het nu om de posters, spellen, wenskaarten of legpuzzels uit het assortiment gaat.

De natuur is een fijne plek om te ontspannen en op te laden. Je kunt er diep ademhalen, het zet je zintuigen op scherp en je reflecteert bijna automatisch op je leven. Het uitgangspunt van ViSSEVASSE is het bieden van een soortgelijke manier om te pauzeren en af te dwalen. Offline uiteraard.

Scandinavische legpuzzels

Vanuit deze overtuiging zijn ook hun Scandinavische legpuzzels ontstaan. Een manier om tijd met je familie door te brengen en samen herinneringen te maken. De puzzels van ViSSEVASSE zijn niet de goedkoopste. Ze stellen dan ook kwaliteit boven kwantiteit. Dit uit zich in het feit dat 93% van hun producten in Denemarken worden geproduceerd en ze alleen gebruik maken van FSC gekwalificeerd papier.

Wat betekent ViSSEVASSE? 

Legpuzzels waar je nog jaren plezier van kunt hebben. Geef ze dus vooral door als je uitgepuzzeld bent. Maar die naam… wat betekent ViSSEVASSE nou eigenlijk? In het Deens betekent het zoveel als koeterwaals, kletspraat of nonsens. Het Deense merk voelt zich meer thuis bij de de volgende vertaling:

A verbal shrug intended to say ‘don’t worry – it’ll all work out’. Because it usually does.

alle Legpuzzels van ViSSEVASSE